Pismo podrške Ljiljani Blagojević

Podelite članak

Žensko arhitektonsko društvo objavljuje da je izrazilo svoju podršku koleginici Prof. dr Ljiljani Blagojević, članici i osnivačici ŽAD-a. U skladu sa našim statutom i ciljevima, poslale smo 13. oktobra Arhitektonskom fakultetu u Beogradu naše pismo podrške, a povodom opstrukcija koje Prof. Blagojević doživljava na  Arhitektonskom fakultetu na temu napredovanja u više zvanje.
Odluka o pokretanju pisma podrške je donesena na sednici Upravng odbora ŽADa u septembru ove godine.
Sve članice ŽADa  potpuno su saglasne da je ovaj čin pisanja pisma podrške, koju Prof. Blagojević već dobija i u medijima sa mnogih strana, naša prirodna obaveza i razlog zbog kojeg počinjemo da delujemo: solidarnost.
Podršci su se u međuvremenu, po saznanju, pridružili i studenti Arhitektonskog fakulteta. Redovni profesori su prvi reagovali, i sa dvotrećinskom većinom podržali svojim potpisima pismo-apel podrške Prof. dr Ljiljani Blagojević, u junu 2016.
Prof. dr Ljiljana Blagojević nije želela da njeno napredovanje postane “slučaj za medije”, niti je to ičim zaslužila. Sa druge strane, kako nije bilo nagoveštaja da će se odlučiti drugačije, povezivanje sa sličnim slučajem Prof. Medenice sa FDU, a koje se sasvim slučajno preklopilo terminski, pokazalo se kao način da širi auditorijum, sticajem te okolnosti, bude upoznat i sa njenim.

Najnovije objave

Leave a Reply