Pismo podrške Ljiljani Blagojević

Podelite članak

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Žensko arhitektonsko društvo objavljuje da je izrazilo svoju podršku koleginici Prof. dr Ljiljani Blagojević, članici i osnivačici ŽAD-a. U skladu sa našim statutom i ciljevima, poslale smo 13. oktobra Arhitektonskom fakultetu u Beogradu naše pismo podrške, a povodom opstrukcija koje Prof. Blagojević doživljava na  Arhitektonskom fakultetu na temu napredovanja u više zvanje.
Odluka o pokretanju pisma podrške je donesena na sednici Upravng odbora ŽADa u septembru ove godine.
Sve članice ŽADa  potpuno su saglasne da je ovaj čin pisanja pisma podrške, koju Prof. Blagojević već dobija i u medijima sa mnogih strana, naša prirodna obaveza i razlog zbog kojeg počinjemo da delujemo: solidarnost.
Podršci su se u međuvremenu, po saznanju, pridružili i studenti Arhitektonskog fakulteta. Redovni profesori su prvi reagovali, i sa dvotrećinskom većinom podržali svojim potpisima pismo-apel podrške Prof. dr Ljiljani Blagojević, u junu 2016.
Prof. dr Ljiljana Blagojević nije želela da njeno napredovanje postane “slučaj za medije”, niti je to ičim zaslužila. Sa druge strane, kako nije bilo nagoveštaja da će se odlučiti drugačije, povezivanje sa sličnim slučajem Prof. Medenice sa FDU, a koje se sasvim slučajno preklopilo terminski, pokazalo se kao način da širi auditorijum, sticajem te okolnosti, bude upoznat i sa njenim.

Najnovije objave

Aktivnosti

Otvoren 44. Salon arhitekture: ZAOKRET

U sredu, 30. marta u 19h otvoren je 44. Salon arhitekture sa temom: ZAOKRET u Muzeju primenjene umetnosti u Beogradu. Tom prilikom, uručena je Grand

2 Responses

  1. I really enjoy this template you have got going on in your site. What is the name of the design by the way? I was thinking of using this style for the blog I am going to put together for my class project.

  2. I think youve created some actually interesting points. Not also many people would actually think about this the way you just did. Im actually impressed that theres so significantly about this topic thats been uncovered and you did it so properly, with so significantly class. Very good one you, man! Truly fantastic things here.

Leave a Reply

Your email address will not be published.