Magazin Arhitekton dobija novu autorsku kolumnu arh Eve V. Lazarević

Podelite članak

izvor ilustracije: Arhitekton.net

Kolumna se objavljuje u Arhitektonu online svake 2 nedelje

Tema: Evine crtice / notes – KULTUROLOŠKI aktuelni utisci, razmatranja na aktuelne događaje u našoj sredini, predlog jedne knjige uz muziku i jedne kuće (arhitektonsko urbanistickog dela) uz obrazlozenje.

Isečak iz kolumne “Na slovo, na slovo: E(va) i A(rhitekta)“ (ceo tekst pročitajte OVDE):

Mnogi od uspešnijih dizajnera enterijera, npr. nisu nikada ni ušli u foaje Arh. fakulteta. Njihove kumovsko drugarske veze u vodećim kompanijama su njihov indeks. Naročito su mi interesantni ovi sa PhD of philosophy ili PhD Cand. arhitekte koji se tako predstavljaju običnom svetu na mrežama. Jedne godine smo upisali 100 doktoranata na godinu? Šta to govori? Kvalitet ili kvantitet?

Isečak iz kolumne „Evine crtice 2“ (ceo tekst pročitajte OVDE):

Svako ko nešto dobro zna ili misli da zna otvorio je u ovom periodu školu online. Pre svega da sebe psihički zbrine, pa zatim i da zaradi. Prvo su krenuli, rekla bih, jogini, pa odmah posle i šminkeri. Dijete i kako skinuti stomak posle praznika i karantina – prate nas izazvane našim zabrinutim profilima na mrežama ispraćenim strogim trećim okom FaceBook-a i Google-a, a sada i Whatsappa koji pomno prate naša zanimanja i pitanja. I tako redom… Nudi se nameštaj, cipele, brendovi uz free shipping, bunde i enterijeri. Nude se i objekti, nekretnine. Kažu, Kina je već spasila trgovinu „online shippingom“.

Pozivaju se članice ZADa da na licni mail Predsednici ŽADa eva.vanistalazarevic@gmail.com preko WeTransfera pošalju po jedan izabrani prilog svog autorskog dela sa opisom.

Po izboru, radovi ce biti prezentovani u rubrici “Evine crtice”.

Saradnja među ženama i solidarnost se upravo na ovom projektu sagledava u punom smislu. Učešće ženskog stvaralaštva ŽADa a po izboru autorke biće važan deo ove rubrike.

Najnovije objave

Leave a Reply